A miniszter leadta a vagyon nyilatkozatát. Összesen 993 ezer forint megtakarítása van


Orbán Viktor miniszterelnök törvényes határidőben, szerdán leadta vagyonnyilatkozatát - tájékoztatta a kormányfő sajtófőnöke este az MTI-t. Havasi Bertalan ismertetése szerint az elmúlt évihez képest a miniszterelnök megtakarítása 742 ezer forintról 993 ezer forintra nőtt. A családi házukra felvett hitelt tovább törlesztették, a tartozás így 4.783.328 forintra csökkent.


 A miniszterelnök anyagi helyzetében egyéb változás nem történt - közölte a sajtófőnök.

Havasi Bertalan hangsúlyozta:

"Orbán Viktor vagyonnyilatkozata törvényes, teljes és hiteles, aki mást állít, hazudik."

Szerdán Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja sajtótájékoztatón egyebek mellett elmondta, izgatottan várják a mostani nyilatkozatokat, hogy kiderüljön, Orbán Viktor tovább szegényedett-e? Úgy fogalmazott: nem jó a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozati rendszere és az intézményesült korrupció ellen a hosszú távú megoldást egyedül a kormányváltás jelenti.

Orbán Viktor mellett Áder János is közzétette vagyonnyilatkozatát. A köztársasági elnöknek 2017-ben az előző évhez képest

több mint 6 millió forinttal nőttek a megtakarításai, amelyek összértéke szerdán nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozata alapján mintegy 65 millió forint.

Nem sokkal később az összes országgyűlési képviselő is leadta vagyonnyilatkozatát. Ezeket a Parlament honlapján lehet megnézni.

Ezeket láttad már