Kerekes székes vagyok, és üzennék mindenkinek, aki lenéz engem..Akik miatt így kell közlekednem a mozgólépcsőn!


Amennyiben egyetértesz a gondolataimmal, örömmel veszem és köszönöm, ha megosztod.
Mennyire idegesít titeket, ha nem tudtok megtenni valamit, amit mindenki más megtud? Bosszantana, ha neked 200Ft-al többet kellene fizetned 1kg kenyérért a boltban, csak mert mondjuk kék a szemed? Zavarna, ha nem engednének be a barátaiddal egy színházba, moziba, szórakozóhelyre, mert nem pont ugyanolyan vagy, mint ők? Ha a válaszod igen, akkor egyet fogsz velem érteni abban, hogy nonszensz 2017-ben, egy európai fővárosban, Magyarország fővárosában, a sok-sok milliárdból felújítandó metróvonalnál nincs további 20 milliárd Ft a teljes akadálymentesítésre. Sőt, azt gondolom, hogy nem is a „nincsen” van a hangsúly, hanem az elköteleződésen, az akaraton, mert pénz biztosan lenne, mint ahogy mindig van arra, amit elterveznek.
Havi szinten minimum 50.000Ft-omba kerül az, hogy nem tudom használni megfelelően a tömegközlekedést, a kb. 10.000Ft-os havi bérlettel szemben. Kényletelen vagyok mindenhova szemlyautóval menni. Ugye, hogy téged is zavarna, ha nem lenne választási lehetőséged?
Az elmúlt 15 évben, amióta kerekesszékkel közlekedem sokat javult a helyzet ezen a téren, van fejlődés, ez nem vitás, de közel sem annyit, mint amennyire és amekkora szükség lenne rá.

Hirdetés
Ne gondoljátok, hogy ez csak a mozgássérültek „akarata”. Van gyereked? Cipeltél már fel babakocsit a buszra, amin nem volt rámpa, vagy le a metrólejáróba, ahová csak lépcső vezet, esetleg toltad már ár egy forgalmas útkereszteződésen, ahol 20-30cm-es padka várt a járdaszegélynél emelkedő helyett? Legtöbbötök lesz szülő? Leszel idős, öreg néni, bácsi, aki nehezebben fog mozogni? Esetleg ’neagyisten’ megsérülhetsz úgy egy balesetben, mint én?
Igen?
Akkor neked is fontos, hogy akadálymentesebb világban éljünk. Felújítják a 3-as metrót 2020-ig. 2020… Űrhajók csatlakoznak az űrben, ember járt a Holdon, de nem lesz akadálymentes egy 2020-ig felújított metróvonal Európa egyik fővárosában? Ha most nem tesszük meg, a következő 30-40 évben biztosan nem fogjuk, mert ekkora volumenű felújítás valószínűleg addig nem lesz.
Azt gondolom, hogy mindannyiunk érdeke, hogy ezen változtassunk. A legfrissebb hírek szerint a Fővárosi Választási Bizottság engedélyezte a budapesti népszavazás megtartását a 3-as metró akadálymentesítése témájában. Ehhez legkevesebb 138 ezer budapesti szignóját kell összegyűjteni.
Kérek mindenkit, amennyiben valóban lesz népszavazás és egyet értesz a gondolataimmal, szánd rá az időt a saját és gyermekeid jövőjére, menj és írd alá. Egyelőre csak így tehetünk valamit, hogy még jobb hely legyen a fővárosunk ezen a téren is.
Várom a véleményeiteket kommentben.


Hirdetés
Legyen szép napotok! forrás:

Ezeket láttad már