Juli a fuldokló kisfiát bevitte a kórházba, ahol egy kúppal rendezték le a fiút, aki most élet halál között lebeg. Orvosok, nektek ennyit ér egy élet??


Hiába rimánkodott az orvosoknak Julianna, hogy mentsék meg kisfiát, az alig másfél éves Krisztián csak egy kúpot és köhögéscsillapító cseppeket kapott akut gége­gyulladására.

A szülők állítják: kisfiuk orvosi mulasztás miatt küzd most az életben maradásért.

– Az egyik reggel azt vettük észre otthon, hogy kisebbik gyermekünk, Krisztián nagyon furcsán viselkedik. Alig kapott levegőt, mindenütt lefeküdt, szokatlanul mozgott. Azonnal kórházba siettünk vele, ahol azt mondták, hogy heveny gégegyulladás okozza a gondot. Cseppeket és kúpot kapott – emlékezett Nikolics Julianna (32).

Az intézményből elküldték őket, estére azonban súlyosbodott a kicsi állapota, ezért újra az orvosoktól kértek segítséget.


Hirdetés

Csak cseppeket és kúpot kapott heveny gégegyulladására a pici /Fotó: Weber Zsolt
– Este 9 lehetett, amikor egy másik doktor fogadott minket. Ő már azt mondta, hogy a kisfiunknak a sürgősségin a helye, mert az akut gégegyulladásba akár bele is halhat. Ezután indult csak az igazi kálvária: másnap már 40 fokos láza volt, majd leállt a szíve, újraélesztették – sírta el magát az édesanya, akit férjével és édesapjával együtt, állításuk szerint, elküldtek a kórházból azzal, hogy a gyereknek nyugalomra van szüksége.

– A gégegyulladás egészen pontosan a gége alatti nyálkahártya duzzanata – magyarázta dr. Róna Piroska gyermekorvos. – Mivel ez a csövön belüli duzzanat, így a légutakat beszűkíti. Tünetei az ugató köhögés, illetve a légzési nehézség. Hideg pára enyhítheti, de akad olyan fokú szűkülés is, amivel azonnal ügyeletre kell menni, mert akár fulladást is okozhat – figyelmeztetett a szakember.


Az MR-vizsgálat szerint Krisztián maradandó agykárosodást szenvedett. A gyerkőcöt átvitték egy másik klinikára, ahol jelenleg is küzdenek érte: többek között gyógytornász is segít neki. A szülők feljelentést tettek.

Hirdetés

– A városi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást – tudtuk meg a rendőrségtől.

A kórházban közölték: a nyomozás ideje alatt nem adnak felvilágosítást az ügyben.

Ezeket láttad már