Ibolya és Gábor vesztette életét a délelőtt balesetben. Fiatal szerelmespár voltak, nagyon boldogok, és vétlenek..


Fél év boldogság – mind­össze ennyi adatott meg Ibolyának és Gábornak, miután egymásra találtak. Ők ültek ugyanis abban a piros Opel Corsában, amely a felismerhetetlenségig összetört csütörtök hajnalban egy frontális karambolban a 21-es úton Tar és Mátraverebély között. A szerelmespár azonnal életét vesztette, ahogy a karambol másik résztvevője, a Toyota kisbusz egyik utasa is.

Ibolya és Gábor Taron élt. A nyáron találtak egymásra, és akkora lett köztük a szerelem, hogy összeköltöztek, és együtt nevelték az asszony kamasz fiát. Úgy tudjuk, haláluk után is együtt maradnak: egymás mellé temetik őket karácsony másnapján, december 28-án Ibolya szülőfalujában.


Hirdetés
Egy nappal a tragikus baleset után a helyszínen csak néhány roncsdarab, egy zacskó zsömle – talán valaki reggelije lett volna – emlékeztet a történtekre. A közelben építési terület van, emiatt a szakaszon a szokásos 90 helyett csak 60 kilométer/órával lehet haladni. Az út azonban egyenes, jó minőségű, könnyen belátható, ezért kevesen tartják be a sebesség-korlátozást.

– Sok helyütt vannak problémás útszakaszok a környéken a 21-es főút kétsávossá szélesítése miatt. Sokszor nem látszanak jól vagy nem egyértelműek a táblák. Van, hogy csak indokolatlanul alacsony sebességgel lehet haladni, emiatt a korlátozások elveszítik a hitelességüket, és én a nagyobb rendőri jelenlétet is hiányolom az utakon – fejtegette aggályait Dömsödi Gábor, a szomszédos Pásztó polgármestere.

– Megnéztem a helyszínt, és csodálkoztam, hogy épp ott történt ilyen nagy baleset – tette méltatlankodva hozzá.

A baleset miatt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya indított eljárást, azonban a vizsgálati eredményekről nem adott tájékoztatást.

Hirdetés

Ezeket láttad már