Csak ástak a kertben, és felfordult az életük - 9 mázlista ember

Mindenki álmodozott már arról, hogy elkezd ásni, és valami értékes, vagy régi dolgot talál, ami mesélhet a múltról, vagy értéke miatt megváltoztatja a jövőt. Mi most összeszedtük a 9  legismertebb esetet, amely bejárta az egész világot.

Hirdetés

1,Ferrari Dinos GTS 1978 -ban két férfi talált a saját kertjükben egy Ferrarit. amelyet ahogy utólag kiderült, a volt tulajdonosa biztosítási csalás miatt ásott el. A roncsot renoválták, és egy árverésen értékesítették

2, Egy őskori tatu páncélja Jose Antonio egy dinoszaurusz tojásnak hitte, ezért értesítette az Argentin régészeket, akik megállapították, hogy egy ős tatu páncélját találta meg a fiatal férfi. 

3, Arany 2007-ben egy ausztriai férfi talált egy hatalmas zsáknyi ékszert, amelyeket elkezdett értékesíteni. Pár év múlva kiderült, hogy az ékszerek legalább 600 évesek. Ekkor döntött úgy a férfi, hogy a maradék ékszert a helyi múzeumnak ajándékozza. 

4, MeteorEgy szerencsés férfi házát eddig 6 meteorit találta el, mely azért értékes, mert a tudósok akár az univerzum másik végéből érkező meteoritit is tudnak ezáltal vizsgálni . Általánosságban 1 gramm meteorit ára 200-300 ezer forint körül mozog. 

5, ÓvóhelyAz Otcase család amikor megvásárolta a házat, csak annyit tudtak, hogy a hidegháború környékén épült. Azonban, ahogy feltárták, egy óvóhelyre leltek, amelyben minden érintetlenül állt már több évtizetede. A konzervek, újságok, ruházat teljes mértékben érezteti a múlt évtized trendjeit. 

Hirdetés


6, A csontvázAli Erturtk, a 14 éves kamasz egy nap elkezdett egy medence alapot leásni 5 méter mélyen, amikor emberi csontokra lelt. Kihívták a szülei a rendőröket, akik antropológusok segítségével megállapították, hogy egy amerikai indián csontjait találta meg, aki legalább 1000 éve meghalt. 

7, A gyanús csomag 2012-ben Rick úgy döntött, hogy napelemet telepít a háza tetejére. A kiérkező szakértők szerettek volna szétnézni lent a pincében is, ezért arra kérték a férfit előző nap, hogy pakoljon ki mindent a pincéből. A férfi a pakolás közben egy ismeretlen táskára talált, amelynek nem ő volt a gazdája. Kinyitotta és marihuanat talált, de legalább 1,5 kg-t. A rendőrséget értesítette, majd azt is megtudta, hogy a legtöbb drogbáró olykor eldugja idegen házak pincéibe az anyagot, hogy ne lehessen rábizonyítani, ha elkapják. 

8, A szerencse pénzEgy pár észrevett a kertjükben egy a földből kiálló érdekes dobozt. Amikor kiásták 1800 darab régi arany érmét találtak benne. Egy árverésen bocsátották áruba, és 10 millió dollárért kelt el a nemes fémeket tartalmazó régmúltból származó palack. Hirdetés

9, DinoszauruszEgy férfi a kertjében talált egy furcsa alakú csontot. Amikor megtalálta, azonnal tudta, hogy ez nem egy hétköznapi csont. A tudósok igazolták is a felvetését, amikor kiderült, hogy egy 60-250 millió éve élt tengeri kígyó csontjára bukkant az újdonsült régész. 
Ezeket láttad már