Novák Katalinnak egy nyugdíjas írt kijózanító levelet a "jólét" miatt..Ez betalált.Most olvasom, hogy egy gálavacsorán Ön azt találta mondani, hogy mennyire örül, hogy egy olyan országban élhet, ahol jólét van.

Hát, eddig azt hittem, hogy mi ketten ugyanazon a néhány tízezer négyzetkilométeren élünk, de most rá kell jönnöm, hogy az én hazám nem ugyanaz, amint a Magácskáé. Jöjjön, megmutatom Önnek azt a Magyarországot, amiben én élek.

Először elmennénk együtt egy budapesti kórházba. Érdemes lesz majd figyelnie a zsúfolt kórtermeket, a millió feladatuk között össze-vissza futkorászó orvosokat és nővéreket, a szakadt ágyneműket és a lyukas matracokat. Úgy intézem majd, hogy reggeli idején menjünk, hogy lássa, milyen ennivalót adnak a betegeknek. Megkérdezzük majd őket, hogy jólétben érzik-e magukat, oké?


Innen egy általános iskolába mennénk át, ahol bemutatnám a tanári karnak. Amikor a múltkor meglátogattam őket, még három betöltetlen álláshelyük volt. Nézzük meg, találtak-e azóta kémia szakos tanárt, vagy még mindig egy dolgozik négy másik helyett. Nem olyan egyszerű feladat manapság pedagógust találni egy átlagos iskolába, ezt Ön is látni fogja. Persze, ez nem egy olyan magukfajtáknak járó magániskola lesz, csak olyan állami, tudja. Ha nem baj.

Aztán ha még bírjuk szusszal, bemutatnám egy idős hölgynek, aki a múltkori rezsiutalványukon felháborodva keresett meg. Biztosan Önnek is meg fogja mutogatni majd mind a három unokájának és családjaiknak az összes képét, akik közül az egyik Hannoverben, a másik Liverpoolban, a harmadik valahol Dániában keresi a kenyerét és neveli a dédunokákat, akik közül az egyikkel a földrajzi távolság miatt csak egyszer találkozott az eddig, tavaly karácsonykor. Pedig most lesz három éves.


Remélem elfogadja a meghívásom és velem tart, biztosan tanulságos lesz. Látni fogja, hogy az Önök politikai közössége 2010 óta hány embert, milyen élethelyzetekben hagyott cserben csak azért, hogy Ön 2019-ben ilyen kedélyesen áradozhasson a jólétről. Mármint a sajátjukról, ugye.

Ez a mi Magyarországunk, nem az Önöké. Mi ebben élünk, nem a jólétben. Magácskával, meg a haverokkal a nyakunkon. Legalábbis egyelőre.
Share:

Népszerű bejegyzések

Ezeket láttad már

Címkék

Blogarchívum

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Label Cloud

bulvar (1) erdekes (1)

Sample Text

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation test link ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Pages

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.